fbpx
Rezultati pretrage

Nauči da kompostiraš na lak način /video/

Postavio admin na oktobar 25, 2022
0

Skoro polovina otpada iz domaćinstava je organski otpad.  Deponije na kojima završava velika količina organskog otpada, poput nesanitarne sokobanjske deponije Trgoviški put, veliki su proizvođači metana i drugih gasova staklene bašte. Dodatno, ovi gasovi su i uzrok samozapaljivanja deponija, koje se zatim jako teško gase i mogu tinjati mesecima zagađujući vazduh otrovnim gasovima i česticama.

Kompostiranje je jednostavan način da organski otpad iz svog domaćinstva pretvorite u kompost – izuzetno korisno bio-đubrivo koje obogaćuje zemljište i pospešuje rast biljaka.  Takođe doprinosite smanjenju proizvodnje gasova koji izazivaju efekat staklene bašte i samozapaljenja deponije

Sokobanjsko ekološko društvo je napravilo trominutni video klip pod nazivom „Kućno kompostiranje – jednostavno i lako“.  Gledajući ovaj video, naučićete kako da sami napravite jednostavan komposter za terasu, ili dvorište – od plastične kofe, ili pletene žice i kako da u njemu od kućnog otpada proizvedete kvalitetan kompost koji možete koristiti u saksijama, bašti ili voćnjaku.

 

 

Ovaj video klip je napravljen u okviru projekta “ Zajedno za čistu Sokobanju: Aktivni građani za unapređenje propisa i praksi u upravljanju otpadom“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Za sadržinu video klipa odgovorno je isključivo Sokobanjsko ekološko društvo, i on nipošto ne odražava stavove Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase