fbpx
Rezultati pretrage

Učešće građana u donošenju odluka o životnoj sredini

Postavio admin na oktobar 16, 2022
1

Građani imaju značajnu ulogu u donošenju odluka o zaštiti životne sredine i mogu da doprinesu da budu kvalitetnije. Informacije o aktuelnim javnim raspravama, mogućnostima za učešće u donošenju odluka i stanju životne sredine redovno se objavljuju na namenskom delu sajta Sokobanjskog ekološkog društva: https://sed.rs/monitoring/

Učešće građana u donošenju odluka je bila i jedna od tema seta radionica koji smo održali juče, u ekološko-edukativnom centru Radenkovac, a pored toga pričali smo i o Zero Waste konceptu i kompostiranju – načinima da smanjimo količinu otpada koja iz naših domaćinstava odlazi na gradsku deponiju.

Za najmlađe učesnike sproveli smo radionicu o ponovnoj upotrebi materijala, na kojoj su mladi ekolozi od starih teglica pravili držače sveća, a od plastičnih flaša – školske pernice.

Ceo događaj bio je organizovan neposredno po završetku planinarske šetnje Radenkovanje, koju su organizovali naši prijatelji iz Planinarskog društva Oštra čuka, pa smo na radionici imali i učesnike planinare iz Niša, Zaječara, Leskovca, Pančeva i drugih delova Srbije.

Događaj je organizovan u okviru projekta „Zajedno za čistu Sokobanju: Aktivni građani za unapređenje propisa i praksi u upravljanju otpadom“ koji se finansira iz sredstava EU.

One thought on “Učešće građana u donošenju odluka o životnoj sredini

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase