fbpx
Rezultati pretrage

Sokobanjska skupština usvojila lokalni plan upravljanja otpadom

Postavio admin na jun 10, 2022
2 komentara

Na sednici Skupštine opštine Sokobanja održanoj 7.6.2022. godine. usvojen je LOKALNI PLAN UPRAVLJANJA OTPADOM OPŠTINE SOKOBANjA ZA PERIOD OD 2022-2032. godine (LPUO).    Izradu ovog važnog planskog dokumenta iniciralo je Sokobanjsko ekološko društvo koje je kroz projekat Za čistiju Sokobanju obezbedilo i sredstva za angažovanje ekspertskog tima.

Kako bi plan na što kvalitetniji način sagledao trenutnu situaciju i potrebe zajednice, bilo nam je važno da, pored Opštine Sokobanja i Javnog komunalnog preduzeća Napredak, čije je učešće bilo neophodno, u izradi plana učestvuje što veći broj građana i organizacija. Tako su doprinos izradi plana kroz učešće na sastancima i radionicama i dostavu podataka dali i pojedini građani, predstavnici Rudnika Soko, Planinarskog društva Oštra čuka, Turističke organizacije Sokobanja, udruženja Sokobanjsko preobraženje, JP Zelenilo, pojedinih seoskih mesnih zajednica i drugi…

Zajedno smo prešli prvi i jako važan korak u rešavanju objektivno jako loše situacija sa upravljanjem otpadom u opštini Sokobanja. Ipak – glavni posao tek predstoji: Da bi se plan uspešno sproveo neophodno je da se prilagode i ostala dokumenta koja regulišu ovu oblast, a zatim i da se svi planovi i propisi uspešno primene u praksi, što će upravo i biti fokus aktivnosti Sokobanjskog ekološkog društva u narednom periodu.

Kao i uvek, naši dragoceni saveznici u ovim aktivnostima biće građani opštine Sokobanja i zato ćemo se potruditi da pre svega budu dobro informisani o funckionisanju sistema upravljanja otpadom, stanju životne sredine i mogućnostima da daju doprinos unapređenju lokalnih propisa i drugih dokumenata koji utiču na stanje životne sredine. Izrada zasebnog dela web sajta je već u toku .

USAID, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i ORCA zajedno su podržali projekat Za čistiju Sokobanju, kao deo projekta Tvoje mesto u Srbiji, a konkretnu podršku Sokobanjsko ekološko društvo dobilo je preko platforme promeni.rs.

2 thoughts on “Sokobanjska skupština usvojila lokalni plan upravljanja otpadom

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase