fbpx
Rezultati pretrage

Predstavnici SED zatražili od rukovodstva opštine povlačenje odluke o izradi Plana detaljne regulacije vetroparka Čestobrodica

Postavio admin na novembar 8, 2023
0

Aktivisti Sokobanjskog ekološkog društva razgovarali su u utorak, 7.11. sa donosiocima odluka u opštini Sokobanja o primedbama građana i SED na plan za izgradnju vetroparka na Bukoviku, u atarima sela Jošanica, Rujevica i Vrbovac. Predstavnici ekološkog društva naglasili su, između ostalog, da se ovaj plan kosi sa planovima višeg reda (opštinskim, okružnim, planom regulacije sliva akumulacije Bovan i nacionalnim prostornim planom), kao i sa zakonima o zaštiti šuma, voda i zemljišta. Zatražili su od predstavnika opštine da povuku skupštinsku odluku o pristupanju izradi plana detaljne regulacije vetroparka Čestobrodica na teritoriji opštine Sokobanja i tako ispoštuju mišljenje i volju 1748 građana koji su podneli primedbe i izjasnili se protiv izgradnje. Povlačenjem ove odluke praktično bi bila stopirana izgradnja vetroparka.

zeleno-srce---bez-šuma---vetropark-golet

Nakon što su predstavnici privremenog organa opštine Sokobanja, dr Miodrag Nikolić – predsednik i Vladimir Milovanović – član, saslušali primedbe, dogovoreno je da se naredne nedelje organizuje sastanak na kome bi predstavnici SED mogli da članovima Komisije za planove i stručnim službama opštine Sokobanja obrazlože zahtev za povlačenje odluke o pristupanju izradi spornog plana detaljne regulacije.

Zaključci ovog sastanka mogu biti osnov za stopiranje izgradnje vetroparka.

Više o tome zašto je SED protiv izgradnje vetroparka pročitajte ovde: link.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase