fbpx
Rezultati pretrage

Pomoć JP Srbijašume – buldozer napravio put za uklanjanje smetlišta

Postavio admin na jun 17, 2021
0

Šumska uprava Sokobanja (JP Srbijašume, Šumsko gazdinstvo Niš) je pomogla sprovođenje projekta „Za čistiju Sokobanju“, tako što je angažovanjem teške mehanizacije napravila prilazni put za raščišćavanje teško pristupačne divlje deponije pored puta Resnik – Crna Bara.

Smeće se na ovo smetlište odlagaže duži niz godina, tako da ga ima jako puno, a kako se nalazi desetak metara ispod nivoa puta i prilaz je jako strm – bez prosecanja ovog puta dužine približno 100 m raščišćavanje deponije bilo bi skoro nemoguće.

Uklanjanje ovog smetlišta, u kome će učestvovati meštani Resnika, članovi i simpatizeri SED, planinari PD Oštra čuka i drugi zainteresovani građani biće obavljeno u narednom periodu. Očekuje se da će u akciji učestvovati i grupa meštana Poružnice, kojima procedne vode ove divlje deponije direktno ugrožavaju izvorište iz koga se napaja poružnički vodovod.

O terminu održavanja akcije građani će biti blagovremeno obavešteni preko društvenih mreža

Projektom „Za čistiju Sokobanju“, Sokobanjsko ekološko društvo želi da uz angažovanje građana,  Saveta mesne zajednice Resnik, opštine Sokobanja i lokalnih javnih preduzeća uspostavi sistem upravljanja otpadom u selu Resnik i učini ga prvim sokobanjskim selom bez divljih deponija.

Iskustva stečena tokom uspostavljanja ovog sistema biće iskorišćena da bi se uspostavilo upravljanje otpadom i u ostalim sokobanjskim selima, u narednom periodu.

Projekat „Za čistiju Sokobanju“ je podržala ORCA kroz inicijativu „Tvoje mesto u Srbiji“.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase