fbpx
Rezultati pretrage

Javni uvid u Lokalni plan upravljanja otpadom

Postavio admin na mart 30, 2022
0

Šta je lokalni plan upravljanja otpadom (LPUO)?

Ključni planski dokument kojim se na nivou opštine uređuje oblast upravljanja čvrstim otpadom.

 

Za koji period se donosi LPUO?

Za period od deset godina, 2022-2032. godine

 

Zašto se organizuje javni uvid?

Izlaganje dokumenta na javni uvid vrši se nakon što su eksperti Environmental consultinga izradili, a radna grupa za izradu LPUO usvojila nacrt plana. Javni uvid u nacrt plana je pravi trenutak kada svi zainteresovani mogu da sagledaju razrađena planirana rešenja i upute svoje primedbe i sugestije.

 

Gde mogu pogledati nacrt LPUO?

U maloj sali opštine Sokobanja, svakog radnog dana od 10-14h, u periodu od od 1. do 15. aprila. Nacrt LPUO takođe možete preuzeti sa sajta SED (link) i pregledati na svom računaru, ili smart uređaju. Takođe, 8. aprila od 11 časova biće održana prezentacija LPUO koju će obaviti eksperti Environmental Consutlinga, agencije koja ja angažovana za izradu plana.

 

Kako mogu dati primedbe na nacrt LPUO?

Ukoliko imate primedbu ili predlog za izmenu nekog dela plana možete je dostaviti u pisanom obliku, lično – preko pisarnice opštine Sokobanja, ili putem mejla info@opstinasokobanja.com. Primedbu možete dostaviti i Sokobanjskom ekološkom društvu, na mejl info@sed.rs .

 

Koja je uloga SED u izradi LPUO?

SED je, prepoznajući obim problema u upravljanju čvrstim otpadom, u ovkiru projekta „Za čistiju Sokobanju“ iniciralo izradu lokalnog plana upravljanja otpadom. Formiran je Društveni centar „Za čistiju Sokobanju“ koji koordiniše sve aktivnosti i obezbuje participativni pristup izradi plana, a nakon izrade plana, zadatak Centra je da utiče na donosioce odluka da se LPUO sprovodi predviđenom dinamikom radi ostvarenja dugoročnog cilja – uspostavljanja integralnog sistema upravljanja čvrstim otpadom na teritoriji opštine Sokobanja.

 

USAID, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i ORCA zajedno podržavaju projekat Za čistiju Sokobanju, kao deo projekta Tvoje mesto u Srbiji. Pomažu nam da promenimo naše mesto nabolje, a konkretnu podršku smo dobili preko platforme promeni.rs.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase