fbpx
Rezultati pretrage

Evropski dan posmatranja ptica po drugi put na Bovanskom jezeru

Postavio admin na oktobar 2, 2020
0
Poster – najava Eurobirdwatch 2020

U nedelju 4.10., se po drugi put u Sokobanji organizuje izlet za Evropski dan posmatranja ptica – Eurobirdwatch 2020. Organizatori izleta su Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Sokobanjsko ekološko društvo.

Učesnici izleta će imati priliku da u pratnji vodiča obiđu područje sa najraznovrsnijim živim svetom na teritoriji opštine Sokobanja.

Jedan od ciljeva izleta biće i da zainteresuje učesnike za, u svetu popularan hobi – ptičarenje. Pored volje i ljubavi prema prirodi i pticama, za bavljenje ovim zanimljivim hobijem potreban je optički uređaj sa uvečanjem (dvogled, durbin, fotoaparat) i priručnik – ključ za prepoznavanje ptica.

Ukoliko imate optički uređaj, ponesite ga, a SED će za one koji ne ponesu obezbediti nekoliko durbina sa stalcima. Umesto ključa – knjige za raspoznavanje ptica, možete instalirati i jako praktičnu besplatnu aplikaciju Ptice na dlanu (Android, IOS) koja vam na vrlo intuitivan način približava svet ptica.

Vodiči sokobanjskog ekološkog društva daće vam informacije i o drugim vrstama životinja i biljaka koje se mogu videti u ovom području, tako da ovaj izlet pruža jedinstvenu mogućnost za upoznavanje prirodnih bogatstava koja nas okružuju i koja moramo da sačuvamo za naredne generacije.

Zbog aktuelne situacije sa korona virusom, neće biti organizovanog prevoza, već će se zainteresovani učesnici okupiti kod fudbalskog igrališta FK Trubarevac. Okupljanje je u nedelju, 4.10. od 9:30. Trajanje izleta će zavisiti od vremenskih prilika i interesovanja učesnika.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase