fbpx
Rezultati pretrage

Opština ustupila zgradu škole u Radenkovcu SED-u

Postavio admin na februar 25, 2023
0

Opština Sokobanja i Sokobanjsko ekološko društvo potpisali su 24.2.2023. godine  ugovor kojim se zgrada nekadašnje škole u Radenkovcu ustupa na pet godina SED-u koje ovaj prostor može koristiti kao ekološki, istraživački, vizitorski ili edukativni centar i slično.

Foto: Sokobanjapress

 

Škola u Radenkovcu nema dece već dvadesetak godina, pa su  2017. godine zgradu površine 296 metara kvadratnih  planinari PD Oštra čuka uredili, izvršili neophodne popravke i počeli koristiti kao planinarski dom. Planinari će i u narednom periodu, zajedno sa Sokobanjskim ekološkim društvom, raditi na daljem uređenju prostora, a saradnja će se odvijati i na polju edukacije dece i mladih o važnosti očuvanja životne sredine, životu u skladu sa prirodom i drugim srodnim temama.

Opština Sokobanja je prepoznala da ovakvo korišćenje zgrade predstavlja javni interes, te je objekat izdala u zakup Sokobanjskom ekološkom društvu, po povoljnoj ceni. Pored toga, predsednik opštine Sokobanja je prilikom potpisivanja ugovora istakao spremnost opštine da učestvuje u investicijama za dalje uređenje ovog prostora i drugu saradnju sa SED-om u ostvarivanju ekoloških ciljeva.

Sokobanjsko ekološko društvo, koje je i budući upravljač Spomenika prirode Šuma hrastova u Radenkovcu, ovu zgradu  će koristiti i kao vizitorski centar. Objekat se nalazi u granicama zaštićenog područja.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase