fbpx
Rezultati pretrage

Jačanje kapaciteta za upravljanje zaštićenim područjem

Postavio admin na novembar 27, 2022
0

Eko-turizam, uloga posmatranja prirode u održivom razvoju i uključivanju lokalnih zajednice, ptice kao prirodni resurs za razvoj turizma regije, promocija i popularizacija posmatranja prirode, uspešni primeri iz regiona, kreiranje aranžmana za višednevnu turu posmatranja prirode – bile su neke od tema dvodnevne radionice koju je za članove SED održalo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije tokom vikenda, 19. i 20. novembra.

Radionice su pored teorijskog imale i terenski deo, a održane su u Ekološko-edukativnom centru  Radenkovac u sklopu podizanja kapaciteta članova SED za upravljanje budućim zaštićenim dobrom – Spomenikom prirode „Hrastova šuma u Radenkovcu“.

 

Održavanje radionica omogućila je WWF Adria, svetska fondacija za prirodu. Ista organizacija je za članove Sokobanjskog ekološkog društva krajem septembra organizovala studijski obilazak primera dobre prakse – specijalnih rezervata prirode Kraljevac i Zasavica, zaštićenih područja kojima uspešno upravljaju udruženja građana. Ostvareni kontakti, otvoreni razgovori i razmena iskustava sa iskusnim upravljačima, biće dragoceni Sokobanjskom ekološkom društvu kada postane upravljač Spomenika prirode „Hrastova šuma u Radenkovcu“.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase