fbpx
Rezultati pretrage

Tematski izlet za mlade iz Merošine

Postavio admin na oktobar 24, 2023
0

Sokobanjsko ekološko društvo i Planinarsko društvo Oštra čuka organizovali su tematski izlet iz oblasti zaštite životne sredine za dvadesetoro dece iz Merošine koja su u posetu došla sa mentorima – članovima Udruženja „Zdravlje i Blagostanje“ iz ovog mesta.

Foto: Goran Milisavljević

Izlet je održan u nedelju, 22.11., a započeo je šetnjom centrom Sokobanje. Sledila je poseta Spomeniku prirode Ripaljka – gde su deca, uz pomoć vodiča SED, obišla vodopade Mala i Velika Ripaljka i učila o lokalitetu, geološkim i hidrološkim odlikama i živom svetu. Nakon toga, vodič je deci predstavio i Spomenik prirode Hrastova šuma u Radenkovcu i najzanimljivije vrste koje ga nastanjuju. Posle pauze za ručak, održana je radionica na kojoj su deca učila o međusobnoj vezi vrsta koje nastanjuju jednu oblast, slepim miševima, seobama ptica i ulozi i važnosti zaštićenih područja.

Gulmira Dinić, zastupnik udruženja Zdravlje i blagostanje iz Merošine izjavila je da su oduševljeni prirodnim lepotama Sokobanje, gostoprimstvom, hranom, a da su radionice za decu bile poučne i veoma zabavne.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase