fbpx
Rezultati pretrage

Prva organizovana inostrana poseta Edukativnom centru u Radenkovcu

Postavio admin na april 10, 2023
0

Pedesetak Maltežana – mladi džudisti, njihovi roditelji i treneri prva su grupna poseta iz inostranstva Planinarskom, ekološkom, vizitorkom i aktivističkom centru (skraćeno: PEVAC), u Radenkovcu.  Poseta je bila glavni deo ekskurzije koju je za njih organizovalo Sokobanjsko ekološko društvo, u subotu, 8 aprila, sa ciljem da ih upozna sa prirodnim bogatstvima Sokobanjske kotiline.

U dogovoru sa predsednikom džudo-kluba, Džozefom Kastiljom, Maltežaninom koji je pomalo i Sokobanjac (ima kuću za odmor u Dugom polju), Sokobanjsko ekološko društvo je organizovalo poludnevnu ekskurziju tokom koje su mladim sportistima prezentovane neke od prirodnih lepota Sokobanje – Spomenik prirode Ripaljka i budući Spomenik prirode Hrastova šuma u Radenkovcu. Želja trenera Maltežana bila je da mladi sportisti upoznaju prirodne lepote i bogatstvo živog sveta Sokobanje i Srbije, a da bi upoznavanje bilo potpunije, animatori SED su tokom obilaska, usmeno i pomoću fotografija dodatno približili pojedine osobenosti, oblike reljefa, kao i životinjske i biljne vrste i važnost njihovog očuvanja.

Specijalna pauza napravljena je na izletištu Vlasina, gde su se mladi Maltežani igrali u snegu, što je za njih bila posebna atrakcija, s obzirom da ga u njihovoj domovini nema.

Za goste je organizovana i zakuska tokom koje su mogli da probaju specifičnu hranu našeg kraja, a pred kraj druženja održane su dve interaktivne radionice – „Sa kamena na kamen“ i „Šišmiš-moljac“ u kojima su pored dece, učestvovali i odrasli. Radionice su bile ne samo poučne, već i veoma zabavne – i deci i odraslima, pa su inostrani gosti sa osmehom ispraćeni ka smeštaju u Sokobanji.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase