fbpx
Rezultati pretrage

Pražnjenje komunalnih kontejnera 01.09.2022.

Postavio admin na septembar 4, 2022
0
  • Ispražnjeni kontejneri
  • Puni kontejneri
  • Prepuni kontejenri

U okviru realizacije projekta „Zajedno za čistu Sokobanju – aktivni građani za unapređenje propisa i praksi u upravljanju otpadom“, članovi mreže građana sa teritorije opštine Sokobanja dostavili su podatke u vezi pražnjenja kontejnera na praćenim lokacijama, za period od 28.08. do 31.08.2022.godine.

Dvanaest aktivnih građana dostavilo je podatke sa 14 lokacija. Monitoringom je pokriven veći deo naselja Sokobanja – ukupno 11 lokacija, kao i  3 lokacije  u selima, po jedna u Resniku, Nikolincu i Dugom Polju.

Smeće je redovno odvoženo sa svih 11 lokacija u Sokobanji – nije bilo kašnjenja u odvoženju , niti formiranja većih gomila smeća. Problem je uočen u selu Resniku, gde su zabeleženi prepuni kontejneri i formirane veće količine smeća oko njih, kao posledica neredovnog odvoženja smeća. U selu Dugo Polje je uklonjen kontejner nakon poslednjeg pražnjenja, a u selu Nikolincu broj kontejnera na javnim površinama smanjen je sa tri na jedan što predstavlja veliki problem – meštani nemaju gde da odlažu otpad  već desetak dana.

Za potrebe statistike i grafičkog prikaza, lokacije sa kojih su uklonjeni kontejneri se tretiraju kao lokacije na kojima su kontejneri prepuni, pa finalni pregled situacija na dan 1.9.2022. godine izgleda ovako: 11 redovno ispražnjenih i 3 prepuna kontejnera.

Selo Resnik

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uporedite oglase